top of page

El Camino, O zi, o poveste

Eveniment aniversar – Lansare de carte


Pe data de 11 aprilie 2022 a avut loc la Centrul Cultural al Municipiului București-ARCUB evenimentul aniversar cu ocazia împlinirii a 5 ani de activitate a Asociației Prietenilor Camino de Santiago, o organizație non guvernamentală ce își dorește să promoveze traseul Camino de Santiago în România, astfel încât acest pelerinaj milenar să fie parcurs de cât mai multe persoane și să devină din ce în ce mai mult un fenomen mai amplu.

În același timp se dorește integrarea României în rețeaua internațională de rute cultural-turistice prin construirea traseului Camino de România, proiect ce va avea un impact semnificativ din punct de vedere turistic, economic, cultural, social.

APCS în parteneriat cu Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti - ARCUB, a lansat la ceas aniversar volumul „El Camino – un vis, o poveste”, dedicat celui mai cunoscut Itinerar Cultural European, numit generic Camino de Santiago. Acesta reface milenarul drum pentru penitență la „capătul lumii”, la Santiago de Compostela (Spania), unde, în impunătoarea catedrală, se odihnesc moaștele apostolului Iacob, unul dintre cei mai apropiați ucenici ai Mântuitorului.

Mai mulți pelerini (majoritatea membri ai Asociației Prietenilor Camino de Santiago) au devenit 31 de co-autori în această carte în care își împărtășesc trăirile unei zile petrecute pe El Camino, alcătuind o imagine caleidoscopică a acestei realități eminamente pozitivă.

În această călătorie specială, ei au descoperit, și trăit, ca atâtea alte sute de mii de pelerini moderni (347.578 mii pelerini în 2019, din 189 țări), „miracolele” oferite astăzi de El Camino: detașarea de zgomotul vieții cotidiene, ospitalitatea neconvențională, încrederea în propriile forțe și în ajutorul oferit cu spontaneitatea prieteniei de oameni până atunci necunoscuți.

Volumul de față, El Camino. O zi, o poveste apărut recent la Editura Meronia se constituie astfel într-un îndemn la lectură și la cunoașterea directă, necesară, a acestui spațiu cu o lume aparte, contemporană nouă.

Mulțumim autorilor și tuturor celor prezenți la eveniment!
Mulțumim Centrului Cultural ARCUB pentru parteneriat și găzduirea evenimentului!

78 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page